Hvad bliver det næste? USA’s mest lovende forretningsideer

Af Sten Løck 1

For tredje gang har Wall Street Journal lavet sin årlige liste med de 50 mest lovende ’startups’ – iværksættere synes i den sammenhæng et ydmygt ord, men alligevel.

Det er en tankevækkende liste, på flere måder. Her er nogle af indfald, jeg fik, da jeg kiggede på listen, læste analyserne og lyttede til en debat emnet.

IT is it

Det hele handler om informationsteknologi. Kun ganske få andre typer virksomheder har formået at komme på listen, og i disse tilfælde er der tale om medico med et kraftigt skvæt teknologi.

Det indre tæller

De fleste ideer/virksomheder handler om at formidle data via internettet. Altså teknologiske infrastrukturer eller metoder til at gøre dataoverførsler nemmere/sikrere. Vi har i høj grad med business-to-business at gøre, måske ikke den mest sexede kategori, men et kraftigt fingerpeg om at nettet står over for den næste fase af konsolidering og samtidig udvidelse.

Hvor er den næste iPhone?

Forbrugerprodukter i form af hardware er så at sige ikke-eksisterende på listen. Det kan have noget at gøre med, at sådanne anordninger har en anden udviklingscyklus, men det er alligevel slående, at ikke en eneste virksomhed på listen giver sig af med computere, tablets, smartphones eller det, der ligner.

Socialt styrer

Til gengæld er der masser af forbrugerorientering, når det kommer til internetforbundne services. Nr. 4, Prosper, nr. 16, UberMedia og nr. 21, Machinima er blot nogle få af de mange virksomheder, som gør brug af cyberspace og sociale medier til markedspladser eller underholdsningsarenaer. Specielt Prosper, der bruger crowdsourcing til at drive udlånsvirksomhed, er interessant.

Fornyelse af finans

Der er flere interessante virksomheder inden for Prospers branchekategori, Business and Financial Services. Det drejer sig om virksomheder, der gør det mere sikkert at bruge penge online, men også ny innovative måder at håndtere penge på, som nr. 23, Boku,. eller nr. 38, Xoom. Måske ser vi her starten på en ny generation finansielle virksomheder, der forhåbentlig opfører sig mere ansvarligt end den nuværende.

Big Data bliver stort

En anden trend, der allerede snakkes en del om, Big Data, bliver bekræftet, når man kigger på listen. Der er en håndfuld virksomheder, der gør det til deres levebrød at håndtere og analysere store mængder data, hvilket skal give bedre indsigt og flere konkurrencefordele for deres kunder. Det gælder for eksempel nr. 20, Marketo, nr. 25, SmartDrive Systems og nr. 27, Movik Networks.

California rules

Endelig, og det er ikke nogen åbenbaring, er det tydeligt, at Californien stadig er arnestedet for ikke kun USA’s, men sikkert også verdens mest innovative virksomheder. Verdens ottende største økonomi fortsætter med at være en inspiration, også når det gælder innovation.

1 kommentar RSS

  1. Af » Design Pentagons nye tank og vind en million dollar - Tech tjek – teknologi til folket

    -

    […] om for eksempel udlånsforretningen Prosper eller en crowdsourcet […]

Skriv kommentar

Kun fornavn og efternavn bliver vist i forbindelse med kommentaren. Dog skal alle felter med * (stjerne) udfyldes

Læs vilkår for kommentarer og debat på Berlingske Tidendes websites

RETNINGSLINJER

Berlingske ønsker at sikre, at debatten på b.dk føres i en ordentlig tone, som gør det inspirerende og udfordrende for alle at bidrage og deltage. Vi efterlyser gerne klare, skarpe, holdningsmæssige stærke indlæg med stor bredde og mangfoldighed og kritisk blik på sagen. Men vi accepterer ikke indlæg, som er åbenlyst injurierende, racistiske, personligt nedgørende. Sådanne indlæg vil fremover blive slettet. Det samme gælder indlæg, der ikke er forsynet med fuldt og korrekt navn på afsenderen, men som indeholder forkortede navne, opdigtede eller falske navne.

Vi opfordrer samtidig alle debattører til at gøre redaktionen opmærksom på indlæg, som ikke overholder disse retningslinjer.

Redaktionen

Yderligere info