Kender du verden bedste hjemmesider?

Der findes mange meninger om de bedste sites på nettet – og næsten lige så mange top-et-eller-andet lister, men den mest troværdige og tilnærmelsesvist officielle bedømmelse kommer fra Webby Awards.

Her har man i de sidste 13 år kåret de bedste løsninger inden for interaktiv markedsføring, mobilt indhold, video og hjemmesider. Den officielle udnævnelse akkompagneres af resultatet af en netafstemning, The People’s Voice Awards.

WA er officielt en international begivenhed, men såvel vindere som nominerede domineres af amerikanske navne. Her er den komplette liste med vindere i alskens kategorier, fra finansvirksomhed over kunst til nyheder.

Og her er nogle af de mest bemærkesesværdige vindere:

New York Times bliver ofte kaldt verdens bedste avis, og disse kvaliteter har man formået at overføre til online-universet. NYT’s hjemmeside er et studie i nyhedsværdig substans leveret med stor indsigt i den digitale teknologis muligheder. NYT står også bag en af de andre Webby-vindere, værd-at-vide-siden about.com.

Hvordan præsenterer man et komplekst produktprogram på en skærm? En udfordring mange virksomheder slås med. Måske skulle man kigge forbi hos adidas.com, der fik både rosende omtale og kontante udmærkelser for sin smukt designede webløsning.

Business-blogs er her, der og allevegne disse dage, og det kan være svært at finde frem til de bedste, som ikke nødvendigvis tegnes af store virksomheder. Et sådan eksempel er den fremragende 5 blogs before lunch, der vandt foran koryfæer som New York Times og Wall Street Journal.

En anden øjenåbner er Richard Branson’s blog, der med al tydelighed demonstrerer, at den mand bare kan noget særligt, næsten lige meget hvad han giver sig i kast med.

Intelligent humor er en mangelvare, også i cyberspace, men man kan altid regne med The Onion, der bedst kan beskrives som The Daily Show på steroider. TO leverer nyheder på en række digitale platforme og vandt dette års pris i kategorien “Humor”, men burde reelt også have kandideret i kategorien “News”.

Musik er en af de medieformer og kunstarter, som (indtil videre) er blevet mest påvirket af den digitale udvikling. Store medievirksomheder har satset hårdt på websites som MySpace, Facebook, eMusic, Pandora, Rhapsody, etc. Alligevel er det public service tjenesten NPR Music , som løber med stemmerne.

Et andet foranderligt område er social networking, hvor vi hører mest om Facebook og MySpace. Vinderen hedder imidlertid Digg, en  kombination af nyheder og sociale netværk. Bedst kendt i nørd-kredse, men forretningsmodellen har interessante perspektiver.

Kender du vinderne, eller har du andre bud på fremragende webløsninger?

4 responses to “Kender du verden bedste hjemmesider?

 1. Blot for at gøre opmærksom på, at der blandt årets vindere af en Webby award er et dansk designfirma, nemlig Hello Monday (www.hellomonday.net), som får prisen for:
  THE BEST FASION WEBSITE

  Hello Monday er et ungt firma hjemmehørende i Århus.

  Udover at være vinder af fasionkategorien, var firmaet nomineret i 2 andre kategorier, nemlig:

  BEST USE OF PHOTOGRAPHY og
  BEST USE OF TYPOGRAPHY

  Herudover kan det nævnes, at firmaet allerede har opnået 6 priser via THE FWA.

 2. Jeg har nu altid synes, at det er fuldstændigt håbløst at lave en “bedste-hjemmeside-pris”. Vi tænker alle sammen forskelligt, og vi kan ikke alle blive enige om, hvilke hjemmesider der er flottest.

 3. Det er altid godt med konkurrencer, det er dog svært at lave en verdens konkurrence. Hvad nu hvis verdens bedste hjemmeside var fra Sudan, men næsten ingen forstod sproget på den ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *