Navnet er Droid. Android (2.0)

Amerikanske netmedier har i den sidste uges tid summet med nyheder og meninger om Motorola Droid, der kommer på gaden i morgen.

Det skyldes ikke mindst Motorolas reklamekampagne, firmaets største nogensinde, hvor man har varmet op til lanceringen med et direkte angreb på markedets mest prominente smartphone, iPhone.

Det gennemgående udtryk i reklamen er iDon’t – hvor Motorola opremser de områder, hvor Droid overgår iPhone: Tastatur, udskifteligt batteri, 5 megapixel kamera samt ikke mindst multitasking, hvor man kan have flere programmer kørende på samme tid, en meget savnet feature i iPhone.

Droid kører på den seneste version af Googles styresystem, Android 2.0, som får mange gode ord med på vejen i anmeldelserne.

Den mest imponerende facet ved Android er udviklingstempoet. For et år siden var Android et mildest talt ufærdigt styresystem, hvilket også den danske debut i juni bar præg af. I dag fremstår Android 2.0 som en værdig konkurrent til Blackberry, Symbian og, som sagt iPhone.

Ud over multitasking byder Android 2.0 bl.a. også på gratis navigation, helt som vi kender det fra stand-alone apparater, inklusive stemmevejledning.

Styresystemet kommer også med en veludviklet stemmestyring til en række applikationer, f.eks. Google Maps, hvor man ved at sige “gas station” (benzintank) får anvist de nærmeste af slagsen.

En anden vigtig feature i disse tider er apps – hvor mange er der at vælge imellem, og hvor gode er de? Også her er Android i overhalingsbanen med Android Market, der aktuelt byder på omkring 10.000 af slagsen.

Et pænt antal sammenlignet med  lignende løsninger fra Microsoft og Nokia, men der er stadig langt op til Apples App Store, der hastigt nærmer sig 100.000 apps.

4 responses to “Navnet er Droid. Android (2.0)

  1. Inden John Strand kommer med kommentar: Motorola Droid er igen et eksempel på, hvordan iPhonen har formået at ruske i mobil markedet, og derved har øget innovationen til gavn for forbrugerne.

  2. Fra et innovationssynspunkt er det glimrende, det der foregår på mobilmarkedet pt. Det eneste negative er, at de forskellige apps ikke lader sig flytte på tværs af platforme, så man som forbruger låses til en platform.

  3. Jeg tror kun, vi har set toppen af isbjerget med Android som platform. Det spændende ved Android er jo, at flere mobilproducenter er involveret i Open Handset Alliance, så det er helt sikkert her udviklingen sker i fremtiden. I forhold til kvaliteten vil det betyde innovative produkter på grund af den store konkurrence blandt producenterne.
    For applikationernes vedkommende er jeg vild med tanken om, at det er baseret på brugerudvikling – nu mangler vi bare endnu flere nordiske applikationer…Selv er jeg den lykkelige ejer af en HTC Hero og der er ingen vej tilbage, når man først er blevet afhængig af en ægte Android Hero!

  4. Vad de behöver åstadkomma är att bara byta om till internet ytterligare många alternativ är tillgängliga i billiga prylar till mycket omfattande elektronik.
    fakturor gratis
    Sprida när de hittar något utmärkt (och gratis), de blogga om det, twittra om det, lägga ut det på Facebook, etc.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *