Nyhedsrullen: Madmagasin, Wikileaks og Facebooks fejl

Et selektivt tilbageblik på de seneste dages tech-tildragelser.

Eye in the sky. En af tidens mindst dækkede historier er tredoblingen af amerikanske drone-angreb i Afghanistan og Pakistan, siden Obama kom til magten. Disse fjernstyrede, ubemandede fly er kliniske dræbermaskiner, styret fra en militærbase i Nevada.

Teknologien er nu så moden og billig, at den også er ved at finde vej til private gøremål. Wall Street Journal fortæller om bla. paparazzier, som vil bruge små, flyvende anordninger til at følge med i de kendtes liv. Vi taler meget om overvågning på nettet, men det lader sig altså også fint gøre i den fysiske verden.

Facebook dumper i sikkerhedstest. Sociale netværk som Facebook og Twitter er pivåbne for mørke kræfter ude efter brugerdata. Det fortæller en ny undersøgelse foretaget af amerikanske Digital Society, der har kigget på en række af nettets mest populære hjemmesider, herunder Google, Hotmail, EBay og Flickr.

Testen, der inkluderer en række af de mest typiske angreb, placerer Facebook og Twitter nederst på listen, skarpt forfulgt af Hotmail og WordPress, mens topscoreren er Gmail. Problemet er bare, at det er de færreste af de mange brugere af fx Facebook, der synes at gå op i sikkerhed.

Lokation ikke på plads. Lokationsbaserede tjenester á la Foursquare eller Gowalla har nu i et stykke tid været en hot trend hos den digitale elite, men gennembruddet lader vente på sig. I tjenesternes hjemland, USA, har kun 4 procent af samtlige internetbrugere prøvet at checke ind på en fysisk lokation med en mobiltelefon, oplyser Pew Research.

Tallet står i skarp kontrast til hypen og til de enorme forventninger, reklameindustrien har til lokationsbaserede tjenester. Årsagen, tror jeg, er bekvemmelighed og privatsfære (hvem gider checke ind, hver gang man arriverer et nyt sted og fortælle det til alle mulige andre?). Men får vi se – kræfterne bag lokationsbaserede tjenester er store og stærke.

Don’t piss off the internet. Madmagsinet (print) The Cooks Source har skabt voldsom røre i den amerikanske blogsfære. En blogger opdagede, at magasinet havde kopieret en af hendes artikler og klagede til redaktionen, der svarede, at hun skullle være glad for eksponeringen. Det afstedkom en voldsom reaktion fra blogosfæren med bl.a. henvendelser til magasinets annoncører og et nærmere kig på andre kopi-artikler.

The Cooks Source har forsøgt at gyde olie på vandene, men uden det store held. Blogosfæren kan være en magtfaktor, er historiens åbenlyse morale, men kunne noget sådant også ske i Danmark, eller er vi bare for små; er der en dansk blogosfære?

Wikileaks får konkurrence. Det er langt fra alle, der er tilfredse med metoderne hos Julian Assanges Wikileaks, og nu starter en række tidligere medarbejdere en endnu ikke navngivet konkurrent. I spidsen står Daniel Schmitt, der var nr. 2 i Wikileaks, men blev fyret efter uoverensstemmelser med Assange.

Schmitt mente bla., at man skulle have været mere grundig i udvælgelsen af offentliggjorte informationer, og at man fokuserede for meget på Irak-krigen. Godt at der kommer konkurrence på det område; ud over det nye initiativ er der også cryptome.org, som for nylig offentliggjorde en pakke nye informationer, om Wikileaks.

2 responses to “Nyhedsrullen: Madmagasin, Wikileaks og Facebooks fejl

  1. 
    Plus printemps et en été la mode recommandation de produit unique se il vous plaît cliquez gt; gt; sur Montagut bagages sacs Printemps Eté Hasson haleine chaussures de marche capturer la tendance 2013 UStoe ajouter un esprit peu banlieue de couleur samedi illustrateur Lesportsac chaussures de mode sélection de modèles N Profitez du printemps Fun Fantaisie package chat embrasser US shoeround pleine quot kisscat; quot plein; maroquinerie de mode américains marque Coach blockbuster de presse 2013 printemps et en été la série bien connue par Amber Valletta, Kati Nescher, Malgosia Bela et d’autres modèles célèbres interprétation portrait. Cet autocar 2013 printemps et en été des accessoires, non seulement dans la couleur de la poursuite de la forte performance précédente, la pastèque rouge et jaune citron couleurs basées série sac magnifique design clair, délicat et simple et une atmosphère fraîche et vivante, tout marre [url=http://fr.peoplethatdeliver.org/Longchamp.php?pid=1261]Longchamp Noir Pas Cher[/url] magnifique. Top modèles interprétation portrait COACH 2013 printemps et en été blockbusters top models interprétation portrait COACH 2013 printemps et en été blockbusters top models interprétation portrait COACH 2013 printemps et en été blockbusters top models interprétation portrait COACH 2013 printemps et en été blockbusters top models interprétation portrait COACH 2013 printemps et en été blockbusters top models interprétation portrait COACH 2013 printemps et en été blockbusters top models interprétation portrait COACH 2014 printemps et en été blockbusters

    Au cours des dernières années, recherché par le sac à main de marque OL italienne Furla, tombe dans l’anniversaire de 80 ans du lancement de quatre sacs à main en plus pour commémorer 07 profite également des débuts de la série d’hiver, à travers les trois femmes de trois thèmes différents pour exprimer l’individualité. AndrogynousWoman est neutre pour le thème de la série, est conçu comme le principal moyen de cuir résistant, forme classique Frida et Loto, tandis combinaison parfaite de deux matériaux différents avec cuir verni et cuir d’agneau, de veau et le crocodile en relief avec un style simple et neutre. Série AmazonWoman souligne la féminité, de la conception de sac à main avec des lignes douces de départ, le phare de Carola et Carmen, l’utilisation de matériaux luxueux, comme agneau, le buffle, peau de serpent et la pression de la peau, des couleurs chaudes sont naturels, chaleureuse et romantique. ceQueen est friands [url=http://fr.peoplethatdeliver.org/Longchamp.php?pid=1262]Longchamp Original Sac Pliage Voyage Noir[/url] de tendances de la mode des jeunes femmes, ce est dans la série avec un grand nombre de cuir, or et d’argent des tons clairs de Yoko et Elisabeth, et en cuir verni Loto, pleine de modernité.

    Gucci Lady Stirrup sacs à main à la main traditionnelle fabriqués en Italie avec la nouvelle féminité moderne et trouver l’équilibre parfait, il ya une variété de couleurs à choisir et un cuir de luxe rare de vache, de mouton, un cheval peau d’alligator brillant; plus pleine de superbe velours diamondpatterned et en daim matériau imprimé floral, si les modèles brillant ou mat sont également extrêmement doux et l’élégance délicate.

    Kelly Lin BoyLongchamp2013 fonds automne et l’hiver secours BoyLongchamp Kelly Lin est un fan de l’argent de secours rouge est très personnelle. Ldquo Carina Valentino; Rdquo Rockstud; rivet ldquo de divertissement de sac à main; rdquo argent de fées; relation Carina seconde moitié de 2013 et Valentino est très bon, bon à éclats doivent porter des vêtements une fois qu’ils sont à la maison, la popularité de ce rivet [url=http://fr.peoplethatdeliver.org/Longchamp.php?pid=1263]Longchamp Outlet Online France Toile[/url] package élevé, mais d’être de retour, bien sûr Carina retour ldquo; votre rdquo ;! plein air des rares modèles de sac de moto en cuir seulement de sac de moto Jolin BalenciagaGaintCity actrice hollywoodienne effectifs N, Jolin aussi ses fans.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *