Få det sidste ord med Facebook

Læs denne og andre nyheder i dette meget selektive udvalg af tidens tech-tildragelser.

En af de åbenlyse og triste fejl ved sociale netværk som Facebook er, at profilen ofte forbliver aktiv, selv om man er gået bort. Men nu kan man i hvert fald få det sidste ord med appen “if i die,” hvor man forfatter et budskab, eventuelt i form af en video, som bliver publiceret ved dødsfald. Appen kan kun aktiveres, hvis tre angivne kontaktpersoner bekræfter dødsfaldet.

Smart eller morbidt? Jeg hælder til det sidste efter at have set introduktionsvideoen fra if i die, hvor konceptet bliver præsenteret som en gimmick, der blandt andet kan bruges til at få det sidste ord i uoverenstemmelser, man måtte have, mens man levede.

Ironien i Kodaks nedtur

Efter Eastman-Kodak forleden måtte gå i betalingsstandsning, har der været rigeligt med analyser om denne spektakulære fallit for et amerikanske og teknologisk ikon. En af de bedste af slagsen findes hos The Economist, hvor man blandt andet kan læse, at det ironisk nok var Kodak selv, der opfandt digitalkameraet, som siden bidrog til nedturen.

Der var imidlertid også mange andre interessante faktorer i spil, hvilket du kan læse mere om i denne artikel fra forskeren David Glance, der bla. påpeger, at det i den digitale økonomi handler om platforme snarere end medier i sig selv.

Hollywood vs. Silicon Valley

Den seneste uges SOPA-kontrovers, om regulering af internettet aht. kopisikring, har bragt mange interessante perspektiver med sig. Det gælder blandt andet sammenstødet mellem Californiens to mægtigste industrier, Hollywood og Silicon Valley, som det er beskrevet i denne artikel hos New York Times.

Hollywood forsøger febrilsk at beskytte sine filmrettigheder med juridiske midler, mens internetvirksomheder som Google tager dette spørgsmål mindre tungt og i stedet plæderer for et frit internet.

Dekadent hacker lagt i håndjern

Samtidig med SOPA-diskussionerne blev en af den virtuelle underverdens helt store pirater fanget i myndighedernes net. Kim Dotcom, der oprindeligt hed Kim Schmitz, er manden bag fildelingstjenesten Megaupload, der ifølge det amerikanske justitsministerium har kostet film- og musikindustrien en halv milliard dollar.

Nogle pirater pointerer, at de ikke gør det for pengenes skyld, men hos Kim Dotcom var det anderledes. Han blev anholdt på sit megalandsted i New Zealand, hvor den svært overvægtige überpirat svælgede i luksus. Firmaets hovedkvarter holdt til i Hong Kong, i et hotelværelse til 12.000 dollar om dagen.

Endelig, tastaturet bliver genopfundet

Det har altid undret mig, hvorfor vi har holdt fast i et layout fra det 19. århundrede, når det gælder input til computere. Tastaturets udformning giver mening på en række områder, men tiderne har også ændret sig. Hvorfor kræver @ eksempelvis stadig to tastetryk?

Men takket være en relativt ny inputteknologi, trykfølsomme skærme, kommer der nu også nye tastaturudformninger. Fordi det traditionelle, volumniøse layout ikke giver så meget mening på skærmene, specielt de håndholdte af slagsen. AllThingsD har en glimrende artikel om nye layouts på vej.

God gang Google

Nogle gange glemmer vi nørder, at der er rigtig mange mennesker, som først nu er ved at bevæge sig ud på internettet. Google er klar til de nye kunder i butikken med en fortrinlig introduktion til muligheder og fælder i cyberspace, “Good to Know.”

Her får man en guide til nogle af de vigtigste spørgsmål for dagens internetbruger: Sikkerhed, privatsfære, produktivitet, lige som der naturligvis er en udførlig beskrivelse af de utallige lyksaligheder, Googles services kan bringe med sig. Klik for Good to Know og se, om du vidste det hele i forvejen. Det gjorde jeg ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *